Onze doekcollectie

Aantrekkelijke zonweringdoeken voor elke smaak

Adembenemend mooi en duurzaam: onze grote keuze aan doekdessins brengt huiselijke sfeer naar buiten – geheel naar uw persoonlijke smaak.

De weinor doekcollectie my collections bestaat uit 3 exclusieve deelcollecties met in totaal 143 dessins. weinor doeken zijn gemaakt van de materialen polyester of acryl en zijn spindopgeverfd. Dit garandeert een buitengewoon lange levensduur, blijvend stralende kleuren en een hoge UV-bestendigheid.

Dankzij de weefselbescherming van teflon is het oppervlak olie-, water-, vuilafstotend en beschermt het tegen bederf.

Ook op het vlak van milieuvriendelijkheid overtuigt my collections. De doeken zijn vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan alle noodzakelijke milieunormen.

Onze speciale collecties

NIEUW: modern basics blue® – de duurzame collectie zonneschermdoeken

Perfect voor het moderne buitenleven: de 16 trendy dessins van de nieuwe collectie modern basics blue® bieden u eigentijdse effen stoffen in subtiele grijs- en zandtinten, grijze blokstrepen met gekleurde accenten en moderne interpretaties van fantasiestrepen in felle zonnige kleuren. 

Dankzij 85 procent gerecycled PET wordt bij de productie ongeveer 60 procent energie en 45 procent CO2-uitstoot bespaard. De techniek van het spindopverven verbruikt ongeveer 90 procent minder water dan conventionele verfmethoden en zorgt bovendien voor duurzaam stralende kleuren en een hoge uv-bestendigheid. 

modern basics blue® bestaat uit Tempotest® Starlight® blue, een innovatief polyesterweefsel dat gecertificeerd is volgens de internationaal erkende Global Recycled Standard (GRS). Het heeft een hoogwaardige beschermende afwerking, is gecertificeerd volgens Oeko-Tex Standaard 100 en overtuigt met een hoge beschermingsfactor tegen de zon.

screens by weinor® – de doekcollectie voor verticale zonwering

4x optimale zicht- en zonwering voor venster, terras en balkon. Verticale zicht- en zonwering van weinor biedt u vele voordelen. Het beschermt terras en binnenruimte tegen oververhitting en beschermt uw privacy tegen ongewenste blikken van buitenaf. U heeft keuze uit vier verschillende, hoogwaardige doeken.

U kunt hier kiezen uit: StarScreen, Perluca, Soltis® 86 /92 en Glasvezelscreen.

StarScreen – textiel weefsel voor een gezellige flair
Het spindopgeverfde polyesterweefsel beschikt over een zeer natuurlijke haptiek en optiek. Zijn open weefsel verhoogt de lichtdoorlaatbaarheid. Het zorgt voor een bijzonder gezellig karakter. Dit weefsel is uitstekend geschikt voor verticale zonneschermen (VertiTex II, Volant Plus).

Perluca – voor luchtige zonwering en bescherming tegen inkijk
weinor Perluca is een aantrekkelijk spindopgekleurd acrylweefsel met regelmatig geplaatste onderbrekingen. Deze zorgen voor een continue luchtverversing, zodat ruimtes niet opwarmen en een aangenaam klimaat behouden. Perluca is bijzonder geschikt voor verticale zonneschermen (VertiTex II, Volant Plus) en zijzonnescherm (Paravento)

Soltis® 86 en 92 – de zonwering met ventilatie
Het hightech doek Soltis® is dankzij zijn vele kleine poriën bijzonder luchtdoorlatend. Als verticale zonwering zorgt het voor een aangenaam klimaat. Soltis® reflecteert zonnestralen tot 97 prozent en biedt daarom een optimale zonwering. De Soltis®-kwaliteiten onderscheiden zich door hun structuur, hun grootte en de plaatsing van de poriën – voor meer of minder licht- en luchtdoorlaatbaarheid. Soltis® 86, 92 zijn bijzonder geschikt voor verticale zonneschermen (VertiTex II, Volant Plus), serrezonwering (WGM) en als zijzonnescherm (Paravento), maar niet voor knikarmzonneschermen.

Aanwijzing: Soltis®-doeken voor VertiTex II Zip en Sottezza II niet leverbaar.

Glasvezelscreen – Robuust weefsel voor verticale zonwering
Het weefsel bestaat uit gecoate glasvezelgaren en is daardoor duurzaam en bijzonder makkelijk te onderhouden. Het is uitermate geschikt voor toepassing op de verticale zonwering VertiTex II.

Pergona® – waterdichtheid en robuuste doeken met verschillend hoge lichtdoorlaatbaarheid

Pergona® transluzent
Het bijzondere aan Pergona® transluzent is de hoge lichtdoorlaatbaarheid tot wel 21 %. Het weefsel laat natuurlijk licht passeren en beschermt optimaal tegen regen en UV-straling. Tegelijkertijd voorkomt het onaangename verblinding door de zon. Omdat de productie van het doek aan hoge technische eisen moet voldoen, is het doek extreem sterk, waterdicht en tegelijkertijd lichtdoorlatend.

Pergona® classic
Het PVC-gecoate doek weinor Pergona® classic voertregenwater betrouwbaar af. De doeken zijn nagenoeg ondoorschijnend en zijn daarom uitermate geschikt voor verduistering. Ook is vuil op het doek van onderen niet zichtbaar.