Architectonisch hoogtepunt met panoramisch uitzicht

Kubistische huizen met strakke lijnen zijn erg populair – vooral wanneer ze naast een hoge mate van functionaliteit voldoende ruimte voor individuele ontwerpopties bieden. De puristische architectenwoning van de familie Deutschmann uit de buurt van Pirmasens combineert deze kwaliteiten. De geschakelde Glasoase® van weinor, de expert op het gebied van zonwering, regen- en windbescherming, vormt hierbij een bijzonder juweeltje: een kubistische terrasoverkapping inclusief glazen schuifwanden, waarmee de transparante regen- en windbescherming zich in een tuinkamer laat veranderen.

Het huis van de familie Deutschmann, met een oppervlak van 350 m2, werd in 2010 volgens moderne designaspecten gebouwd. In 2022 zijn vervolgens elementen van sierbeton geplaatst en zijn de uitstekende delen van het gebouw voorzien van een houten betimmering. Door de blootstelling aan weer en wind, doordat het huis op een heuvel is gelegen, moest het terras goed worden afgeschermd. '’De uitbreiding met een effectieve en belastbare zonwering, regen- en windbescherming was dringend noodzakelijk,'’ vertelt eigenaar Norman Deutschmann.

Kubistische tuinkamer gezocht!

Voor de huiseigenaar stond het vanaf het begin al vast: woning en gewenste tuinkamer moesten qua ontwerp een eenheid vormen – zonder concessies te doen aan de esthetiek. Daarom was de opdrachtgever ook zeer veeleisend bij de keuze van de regen- en windbescherming voor het terras met een oppervlak van 80 m2. Maar de zoektocht bleek lastig te zijn: er waren wel diverse tuinkamers met zichtbare dakhellingen op de markt, maar aan de consequent kubistische woning zou de schuinte toch een duidelijke stijlbreuk betekenen.

Uiteindelijk ontving de opdrachtgever de geschikte aanbeveling van specialist Rolladen Huber uit Pirmasens. '’Omdat het kubistische, puristische ontwerp precies bij onze bouwvorm paste, hebben wij gekozen voor de Glasoase® op basis van de terrasoverkapping Terrazza Pure,'’ aldus eigenaar Deutschmann. Nu strekt het rechtlijnige systeem zich uit over een oppervlak van circa vijf keer vier meter.

Bijna magie: onzichtbare dakhellingen

Felix Huber, directeur van het ambachtelijke bedrijf, legt de clou van de rechtlijnige constructie uit: '’De bijzondere techniek voor de ondersteuning van het glas is zo intelligent in de dakdrager geïntegreerd, dat de dakhelling van buitenaf niet zichtbaar is. De toeschouwer wordt een kubus van glas en aluminium gepresenteerd, die als uit één stuk in het puristische ontwerp van het ontwerp integreert.'’

Het was ook de vakhandelaar, die de opdrachtgever de glazen schuifwanden en een ondergemonteerde serrezonwering adviseerde: '’Onder constructies met rondom glas kan het door zonlicht flink warm worden'’, legt de expert uit. '’Voor een aangenaam klimaat is daarom naast de wijd te openen glazen schuifwanden ook een zonwering als effectieve zonbescherming voor het terras aan te bevelen. Deze kan heel eenvoudig met een afstandsbediening worden bediend.'’ Een ander effect van de ondergemonteerde serrezonwering: Met zijn charmante textiel verspreidt hij een huiselijke flair in de Glasoase®.

Aanpassingswonder aluminium delen

 '’Afgezien van het ontwerp zijn de materialen en de omgang met kleur zeer belangrijk'’, vertelt de opdrachtgever. De beperking van de kleuren tot wit en antraciet bij pleister, sierbeton en vensterframe zorgt voor duidelijkheid. Bovendien vormen hout en edelroest natuurlijke contrasten. Omdat er voor de hoogwaardige kleurcoating meer dan 200 verschillende framekleuren ter beschikking stonden, kon precies de juiste antracietkleur worden gekozen. Zo past de tuinkamer zich moeiteloos aan het totaalontwerp van het gebouw aan.

 '’De investering in de kubistische Glasoase® was absoluut de moeite waard'’, trekt de opdrachtgever de conclusie, '’van het voorjaar tot de herfst maken wij elke dag gebruik van het terras.'’ Ook is hij zeer tevreden over de uitvoerende specialist: '’De heer Huber heeft ons werkelijk professioneel geadviseerd en de montage verliep zonder problemen. Hier loont het zich, wanneer absolute professionals aan het werk zijn!'’

Uitvoerende weinor partner: Rolladen Huber, Pirmasens
www.rolladen-huber.de

Meer informatie over de gebruikte weinor producten:

Terrazza Pure Terrazza Pure Icon

Kubistische dakvorm gecombineerd met unieke technologie: Terrazza Pure voldoet aan alle eisen van moderne architectuur en innovatieve bouw. 

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.