Een volledig nieuw doekbeeld

Exclusieve zonweringdoeken 'my lines'

Collectie in de kijker
Geschreven door: Manuel Kubitza en Claudia Geuer

Met de exclusieve zonweringdoeken 'my lines' heeft de weinor Design Studio gezorgd voor ongekende productinnovaties: Door de zowel architectonische als huiselijke aanpak zorgen de doeken, die uitsluitend bij weinor verkrijgbaar zijn, voor de nieuwste stromingen op het gebied van interieurdesign op het terras. De exclusieve dessins zijn uitsluitend verkrijgbaar bij weinor.

De afzonderlijke strepen van het zonweringdoek rijgen zich als ripsbanden aan elkaar. Hiermee voldoen de doeken van de collectie 'my lines' eerder aan de look van hoogwaardig huishoudelijk textiel, zoals stofferingen of kussens, dan traditionele zonweringdoeken. Bovendien lijkt het alsof de meeste dessins geen rapport hebben, ofwel het patroon wordt niet herhaald. Dit zorgt voor een natuurlijk ritme van het doekdessin, de volgorde van de strepen is levendig en harmonieus tegelijk. De innovatieve dessins zijn ontwikkeld door de weinor Design Studio in nauwe samenwerking met het Italiaanse bedrijf Parà, één van de Europese marktleiders op het gebied van outdoorweefsels.  

Innovaties op het gebied van zonweringdoeken – de uitdaging

Tot nog toe waren er drie soorten zonweringdoekdessins: effen, blok- of fantasiestrepen. Met de exclusieve acryldoeken van 'my lines' heeft de weinor Design Studio nu een innovatieve combinatie van weefstructuur en kleurstelling ontwikkeld. 
Bij de voorgaande fantasiestrepen stonden een eenvoudig kleurverloop en een duidelijk herkenbaar rapport centraal. Met 'my lines' worden nu doeken gecreëerd, die door hun duidelijk van elkaar gescheiden strepen een architectonische uitstraling hebben en tegelijkertijd huiselijkheid uitstralen. 

Bij sommige dessins verplaatst dit uit meerdere strepen bestaande concept zich zodanig naar de achtergrond, dat ze eruit zien als levendige effen kleurenvlakken. Hoewel de afzonderlijke strepen op dezelfde manier zijn geweven, is hun structuur zo ten opzichte van elkaar geplaatst, dat men ze zelfs in een effen doek van elkaar kan onderscheiden. Hier maakt het lijnenpatroon, dat ten grondslag ligt aan alle designs, de harmonieuze combinatie van een effen met een gestreept doek mogelijk – bijvoorbeeld bij een zonnescherm met extra verticale zonwering.  

Het speciale materiaal van de doeken voldoet aan de behoeften van gebruikers, die hun terras in toenemende mate als woonkamer zien, wat betreft huiselijkheid. 

Harmonieuze grijs- en beigetinten voor klassiekers en stijlpuristen

De synthese van elegante grijs- en beigetinten, die zijn gebaseerd op rotsformaties en mineralen, vormen het zwaartepunt van 'my lines'. Terwijl de gebruikers vroeger moesten kiezen voor grijs of beige, worden nu met een samensmelting van de afzonderlijke strepen naar taupe, zand en greige kleurencombinaties gecreëerd, die aan beide wensen voldoen. De tijdloos moderne kleuren zorgen voor een rustige atmosfeer en zijn geschikt voor een harmonieuze, huiselijke buitensfeer.  

Grijs en buttercream – Elegantie gecombineerd met levendigheid

Met de kleur buttercream doet een nieuwe kleur zijn intrede in het dessin van zonweringdoeken. Het lichte, romige geel geeft grijze kleuren een levendig tintje, zonder afbreuk te doen aan diens tijdloze elegantie. Wanneer het spaarzaam wordt gebruikt, zorgt het voor vriendelijke accenten in de omringende grijstinten. In combinatie met vanille en maiskleuren ontstaat er een geheel eigen doekdessin in vrolijke gele nuances. Combinaties met buttercream zijn goed voor terrasontwerpen, waarbij de helderheid wordt gecombineerd met levendige elementen. 

Zonnig en stralend – moderne oranje- en roestkleuren

De strepen in een zonnige kleur krijgen een compleet andere uitstraling: met warme kleuren zoals oranje, mais en terracotta verlenen zij de vormgeving van het terras een mediterraan tintje. Het gebruik van de klassieke kleuren van zonweringdoek draagt bij aan de grote populariteit van de zomerkleuren en verleent deze een moderne component. De krachten kleuren passen goed bij een extrovert outdoor-living-concept en laten het volgende feestje op het terras in een bijzonder flatterend licht schijnen. 
Of men nu de voorkeur geeft aan klassieke tijdloze kleurstellingen of zonnig levendige kleuren – bij de exclusieve doeken van 'my lines' is er voor elk wat wils.