Tijdloos en harmonieus

Deelcollectie 'evermore'

Collectie in de kijker
Geschreven door: Manuel Kubitza

Prachtige nuances van beige en grijs: Met de 81 tijdloze zonweringdoeken van de deelcollectie 'evermore' van weinor worden liefhebbers van klassieke kleuren op hun wenken bediend. Innovatieve dessins met moderne structuren verlenen harmonieuze doeken in beige en grijs een speciale uitstraling. De nieuwe interpretatie van de moderne kleur grijs maakt de puristische kleur minder streng en zorgt voor een huiselijk gevoel op het terras.

Architectonische helderheid + levendig materiaal = huiselijke uitstraling

Vroeger moesten liefhebbers van zonneschermen een keuze maken uit een grijs of beige palet. Nu ontvangt u met taupe, zand en greige (grijs-beige) ook combinaties, die beide wensen verenigen. Met een vleugje kleur blijft de architectonische helderheid van grijs bestaan, maar wordt het tegelijkertijd behaaglijker. Oppervlakken met interessante structuren zorgen voor levendigheid in het zonweringdoek.

Exclusieve grijs-beige dessins met volledig nieuw doekbeeld

Met de innovatieve exclusieve ontwerpen 'van my lines' heeft de weinor Design Studio een compleet nieuw doekbeeld gecreëerd. De designs, die alleen bij weinor verkrijgbaar zijn, worden in speciale kleurstellingen aangeboden. Zes elegante grijs- en beigetinten, die zijn gebaseerd op rotsformaties, schelpen en mineralen, vormen het zwaartepunt. 

De afzonderlijke strepen van het zonweringdoek rijgen zich als afzonderlijke banden aan elkaar. Hiermee voldoen de doeken van 'my lines' eerder aan de look van hoogwaardig huishoudelijk textiel, zoals stofferingen of kussens, dan traditionele zonweringdoeken. Bovendien lijkt het alsof de meeste dessins geen rapport hebben, ofwel het patroon niet herhaald wordt. Dit zorgt voor een natuurlijk ritme van het doekdessin, de volgorde van de strepen is levendig en harmonieus tegelijk. Het speciale materiaal van de doeken met het gevoel van stof zorgt voor een huiselijke uitstraling.

Micro2Macro – nieuwe effen doeken met ritme

De nieuwe Micro2Macro dessins zijn volgens hetzelfde principe opgebouwd, maar dan als levendige effen kleuren of blokstrepen, die worden onderbroken met fijne krijtstrepen. Ook hier zijn strepen als afzonderlijke banden aan elkaar geregen, waarbij elk een eigen binnenstructuur vertoont. Het effect: Levendigheid en hiermee het ritme voor het gekleurde oppervlak. Zachte grijstinten zoals pearl, mineral, moon en graphite zorgen voor elegantie op het terras. 

De nieuwe wilde zijde: Effen doeken met krijtstrepen en karakter

De nieuwe, op wilde zijde lijkende doeken hebben eveneens een nieuw doekbeeld en verrassen met grijs- en zandtinten. Karakteristiek voor het innovatieve weefsel zijn de verdikkingen in de kettingdraden in plaats van in de inslagdraden. Zo ontstaat een structuur in de uitvalrichting van het zonnescherm, die de blik van de toeschouwer subtiel in de richting van de tuin en de omgeving leidt. 

De effen doeken zijn perfect voor puristen, die op zoek zijn naar een vlak doek zonder motief, maar die toch een levendige structuur willen. Andere op wilde zijde lijkende doeken vertonen een lichte krijtstreep, die het grote doekoppervlak opvrolijkt en voor een eigen ritme zorgt.  

Natuurgetrouwe structuren met Lumera Leaf

Lumera Leaf vertoont een soortgelijke geaccentueerde structuur in de uitvalrichting. Met onregelmatige lichte en donkere accentuerende draden creëert het een flakkerend effect, zoals bladeren die in de wind bewegen. Zo ontstaat er een natuurgetrouwe uitstraling, die voor ontspanning en een weldadig gevoel op het terras zorgt. Van dichtbij straalt zijn liefde voor detail een huiselijke sfeer uit, vanuit de verte smelt de levendige structuur samen tot een egaal oppervlak.   

Hetzij effen, krijtstrepen of exclusieve dessins – de deelcollectie 'evermore' verandert klassieke kleuren in moderne metgezellen voor het terras. Hier vindt elke liefhebber van tijdloze dessins het perfecte zonweringdoek.