PERGOLA-ZONWERING

Weerbescherming voor het terras

Het 5-sterren Hotel Prinz von Hessen in Friedewald bij Bad Hersfeld heeft het terras van zijn restaurant met twee pergola-zonweringen van weinor overkapt. Op deze manier kunnen hotelgasten en restaurantbezoekers het terras langer gebruiken en zijn tegen weer en wind beschermt.

Wie zich een verblijf in „Prinz von Hessen“ gunt, een van de 12 door een familie gerunde 4- tot 5-sterren hotels van hotelonderneming Göbel met 92 luxe kamers en 13 ruime suites, is in eerste instantie meteen enthousiast door de indrukwekkende sfeer. Het hotel maakt deel uit van een waterburcht uit de late 15de eeuw en diende de Hessische landgraven als administratief hoofdkantoor en jachtslot. Sinds 1997 is er nu een kasteelhotel geïntegreerd, een combinatie van historische en nieuwe gebouwen inclusief een modern interieur. Het ensemble is ingebed in het natuurparadijs Waldhessen met de beste voorwaarden voor sportieve activiteiten en het genieten van het buitenleven.

De juiste oplossing: Pergola-zonwering

Om het de gasten van het hotel een lang verblijf in de frisse lucht mogelijk te maken werd er over een terrasoverkapping nagedacht. Voor het eigenaarsechtpaar Mark en Andrea Göbel was het belangrijk dat de gasten ondanks de weerbescherming nauw verbonden bleven aan de buitenwereld, ze wilden dus geen extra ruimte met beperkte vrijheid creëren. Tijdens het gesprek met Thoma Ritz, een ervaren timmerman en houthandelaar uit het naburige dorp Eiterfeld, welke onder andere zonwering en serres aanbiedt, ontstond vrij snel een geschikte oplossing. Ritz heeft in zijn assortiment een pergola-zonwering van fabrikant weinor. Het voordeel: het systeem biedt niet alleen betrouwbare zonwering, maar beschermt ook tegen wind en regen. Terwijl een normaal zonnescherm bij sterke wind of regen ingestuurd moet worden, kan de PergoTex II uit blijven staan. De restaurantgasten van het kasteelhotel kunnen dus verder genieten van hun eten en drinken in de buitenlucht, onafhankelijk van het weer.

Dimbare ledspots verspreiden een feel-good sfeer

Bovendien werd de hotel exploitant overtuigd door de overige argumenten. Zo zijn de dimbare ledspots in de dwarsbalken geïntegreerd. Deze verspreiden een aangenaam en sfeervol licht, welke in de avond op het terras voor een feel-good sfeer zorgt. Regenwater wordt betrouwbaar afgevoerd, zodat de gasten ook echt helemaal droog blijven. Daarnaast is de hoogwaardige, design vouwconstructie niet alleen elegant. Ze is bestand tegen windbelastingen tot windkracht 8. Dus Thomas Ritz kreeg de opdracht het terras met een PergoTex II uit te rusten. Om een zo groot mogelijk buitenbereik te beschutten, heeft hij twee pergola-zonweringen met ledverlichting naast elkaar geplaatst. Ze zijn met een handzender te bedienen. Ook de ledverlichting is daarmee te dimmen.

Terras langer beschikbaar

Het resultaat is volledig geslaagd. De pergola-zonwering integreert harmonieus met de gevel van het hotel. „Met dit systeem bieden wij onze gasten een echte meerwaarde. Ze kunnen ons terras veel langer gebruiken, ongeacht het weer. Daardoor stijgt natuurlijk de gehele aantrekkingskracht van ons gastronomische aanbod“, zegt eigenaar Markus Göbel. Hij kan nu dus vast en zeker rekenen op een stijgende toename van gasten die langer van de gezonde lucht in het noordelijke rand van de Rhön willen genieten.

Uitvoerende weinor partner: Schreinerei Ritz / Eiterfeld

www.schreinerei-ritz.de

Hier gaat u naar Schlosshotel Göbel in Friedewald.

Impressies

weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex

Meer informatie over de weinor producten:

weinor PergoTex II PergotexII Icon

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.