PERGOLA-ZONWERING

Weerbescherming aan het water

Het beschutte terras van het Waterfront Café in Benson / Oxfordshire werd met een pergola-zonwering PergoTex II van weinor uitgebreid. Een transluzent doek uit de Pergona collectie zorgt voor aangenaam daglicht.

Na de ene uitbreiding volgt de andere: in 2013 heeft het idylisch aan de Theems gelegen Bistro westelijk van London al een weinor terrasoverkapping op een deel van het terras laten monteren. Op die manier waren de gasten al van boven tegen regen en wind beschermt. In 2014 volgende de uitbouw tot Glasoase. Het terrasdak werd met schuifbare glazen wanden uitgerust, zodat de gasten ook van de zijkanten tegen weersinvloeden beschermt waren. Het voordeel van dit systeem: het is zonder grote moeite onder het bestaande dak te monteren en beschikt over maximale transparantie naar buiten. Voor het Waterfront Café betekende dat: het gastronomiebereik is uitgebreid en is weersonafhankelijk, de gasten kunnen langer op het terras verblijven en hebben door de beglazing nog steeds zicht op de prachtige omgeving.

Na terrasoverkapping en serre volgt de pergola-zonwering
Door de positieve ervaringen en het stijgende aantal gasten wilde het Waterfront Café nu ook het overige deel van het terras met een 17,5 x 5,5 meter grote contractie uitrusten. Ze werden meteen enthousiast van een nieuw weinor product, dat het uitvoerende bedrijf en weinor partner Eden Verandas aanbood: de pergola-zonwering PergoTex. Het hoogtepunt: het doek is net als bij een cabrio op te vouwen wanneer het mooi weer is. Zo kunnen uw gasten van zon en frisse lucht genieten. Verandert het weer, dan sluit het doek weer en biedt zo betrouwbare bescherming tegen wind en regen. Het materiaal is waterdicht en door de zijdelingse geleiding kan het veel wind hebben. Niemand hoeft het terras te verlaten.

Geavanceerde montage
Experts van Eden Verandas en weinor troffen elkaar meermaals om het project samen met de opdrachtgever de plannen. Een bijzondere uitdaging was het aansluiten van de nieuwe pergola-zonwering aan de bestaande Glasoase. Tevens moest de constructie gemonteerd worden terwijl het bedrijf gewoon open was. Om de gasten niet te lang te storen, moest het systeem binnen korte tijd staan. Alles verliep uitzonderlijk goed en de eigenaren van het horecabedrijf zijn uiterst tevreden – met het product, de montage en de service.

Lichtdoorlatend doek
De opdrachtgever was onder de indruk van het nieuwe transluzente Pergona doek. Het is niet alleen een bijzonder glad, scheurvast en waterdicht oppervlak, waar regenwater betrouwbaar vanaf loopt. Pergona beschikt ook over een hoge lichtdoorlaatbaarheid en vermijd tegelijkertijd verblinding door de zon. De gasten kunnen dus bij aangenaam licht onder de gesloten pergola-zonwering PergoTex II hun eten en drinken nuttigen. Het wordt niet te donker onder het doek.

Objectmontage en foto´s: Eden Verandas

http://www.edenverandas.co.uk

Impressies

weinor PergoTex II
weinor PergoTex II
weinor PergoTex II
weinor PergoTex II
weinor PergoTex II
weinor PergoTex II
weinor PergoTex II
weinor PergoTex II
weinor PergoTex II

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

weinor PergoTex II PergotexII Icon

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.