ZONWERING

Pergolazonwering voor architectenwoning

De opdrachtgevers van een eengezinswoning in Keulen hebben hun terras uitgerust met een pergolazonwering Plaza Viva van weinor. Het zonnescherm past onopvallend in het totaalbeeld van de gevel en draagt bij aan de koeling van de binnenruimtes.

Toen de opdrachtgevers ongeveer drie jaar geleden in de architectenwoning in het westen van Keulen trokken, verheugden zij zich zeer over de rustige ligging, de ruim opgezette kamers en de zonnige tuin met terras. Al snel bleek echter dat het zonneterras ook zijn schaduwzijden had. Want zonder bescherming tegen de zon warmden niet alleen de tegels buiten sterk op. Ook de binnenruimtes namen op warme dagen snel warmte op, waardoor het verblijf in deze ruimtes, ondanks de aanwezige buitenjaloezieën, onaangenaam werd. Parasols brachten niet de gewenste koeling en voldeden ook op geen enkele wijze aan de esthetische wensen van de familie.

Stabiele pergolazonwering als weerbescherming

Dus ging men op zoek naar alternatieven. Via een buurman, die voor zijn terras een zonnescherm aangeschaft had, werd contact gelegd met de weinor vakhandelaar Rolladen Handel Porz. Dit bedrijf heeft zich onder andere gespecialiseerd in zonweringen voor zowel bestaande woningen als nieuwbouw. De eerste voorkeur, een normaal zonnescherm van weinor, bleek echter om statische redenen niet uitvoerbaar. Omdat het gezin uit Keulen zonwering voor een zeer groot deel van hun terras wenste, zou het zonnescherm te groot geworden zijn. De gevel had de lasten dan niet meer kunnen dragen. Als alternatief raadde de vakhandelaar een pergolazonwering aan. Twee staanders in het voorste gedeelte van de zonwering zorgen hier voor een hoge stabiliteit. Bovendien is de Plaza Viva ook geschikt voor gebruik bij matige regen. Daarvoor zorgt een neerlaatbare staander. Door de helling die zo ontstaat, kan het regenwater betrouwbaar worden afgevoerd en ontstaan er geen lelijke waterzakken, die de stof van het zonnescherm vervormen. "Ik was eerst bang, dat de staanders van het zonnescherm het totaalbeeld van de woning zouden verstoren", vertelt de opdrachtgeefster. Dit bezwaar kon de weinor vakhandelaar echter snel wegnemen. Want een van de staanders moest zo dicht bij de huismuur worden geplaatst, dat deze nauwelijks opvalt. Bovendien kan weinor dankzij een eigen poedercoating frame en staanders in vele verschillende kleuren uitvoeren. Daardoor passen de beide staanders van het zonnescherm met de gekozen tint leigrijs qua design perfect bij de raamprofielen van de woning.

De zonwering wordt aangevuld met Volant Plus en ledverlichting


Voordat het stel de knoop zou doorhakken, wilde het echter eerst nog het Plaza Viva zonnescherm in het echt bekijken. Daarvoor hoefden ze slechts enkele kilometers te rijden, want fabrikant weinor presenteert zijn terrasoverkappingen, serres en zonneschermen in originele grootte in een showroom van meer dan 1.000 vierkante meter in Keulen-Ossendorf. Daar raakten ze snel overtuigd van de kwaliteit en het aantrekkelijke design van het gewenste zonnescherm. Ook over de extra functies waren ze enthousiast. Want de pergolazonwering kan worden aangevuld met een Volant Plus. Deze wordt aan de voorzijde aan het uitvalprofiel aangebracht en biedt naast een bescherming tegen de laagstaande zon ook zichtbescherming. Dit was vooral ideaal voor de opdrachtgevers, want aan hun tuin grenst direct het volgende huis. De Volant Plus is zo een waarborg voor voldoende privacy. "In de weinor showroom kregen we vervolgens ook de ledverlichting met dimfunctie te zien, die in de cassette van het zonnescherm geïntegreerd is. Omdat wij graag 's avonds veel tijd op ons terras doorbrengen, was ik snel overgehaald om ons nieuwe zonnescherm ook daarmee uit te rusten", herinnert de opdrachtgeefster zich. Het besluit werd genomen en slechts enige tijd later hadden de monteurs van Rolladen Handel Porz het terras uitgerust met het Plaza Viva zonnescherm. Ook het dessin van het zonnescherm werd afgestemd op de huisgevel. Met een lichtgrijs gemêleerde stof in uni werd exact de juiste tint getroffen.

Tevreden opdrachtgevers

Inmiddels kunnen de nieuwe eigenaren van een pergolazonwering hun terras helemaal niet meer voorstellen zonder de zonwering. "In de afgelopen tijd hadden wij vele warme dagen. Dan laat ik het zonnescherm gewoon de hele tijd uitgeschoven. Daardoor is het verblijf in onze kamers veel draaglijker geworden, vooral ook voor onze baby", aldus een blije jonge moeder. "Bovendien past de Plaza Viva ook optisch perfect bij ons huis. Alles oogt als een eenheid. Ik vind het design zeer belangrijk en ik had niet gedacht, dat de pergolazonwering met de beide staanders zo mooi in het totale beeld zo passen." Ook over de weinor vakhandelaar Rolladen Handel Porz is ze zeer tevreden. "Ze zijn geweldig omgegaan met onze individuele wensen en hebben ons uitstekend geadviseerd. Op deze manier kunnen wij nu werkelijk veel meer tijd buiten op het terras doorbrengen, ook als het eens wat regent. Design, functie, kwaliteit, advies: hier klopt echt alles!"

Uitvoerende weinor partner: Rolladen Handel Porz

www.rhp-online.de

Impressies

weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva
weinor Plaza Viva

Meer informatie over de weinor producten:

Plaza Viva / LED PlazaViva Icon

Terrasgenot bij vrijwel elk weertype – met het textiele pergola-zonnescherm Plaza Viva van weinor geniet u van uw terras bij zon, wind of regen.