ZONWERING

Zonwering Down Under

weinor heeft een wooncomplex in de haven van Sydney met 157 cassetteschermen Cassita II LED uitgerust: te gekke zonwering voor een te gekke woonwijk!

Wie hier woont is echt te benijden: Ongeveer tien jaar geleden onderging de voormalige havenfaciliteit Walsh Bay een metamorfose en werd omgevormd tot een wijk met woningen, restaurants, hotels en winkels. Vanaf hier heeft men een indrukwekkend uitzicht over de haven van Sydney. De onlangs gerenoveerde gebouwen hebben een prachtige locatie. Voor de bewoners zijn er zelfs eigen ligplaatsen voor hun boten rondom de oude pier gebouw.

Exclusieve woonwijk

De 157 Cassita´s werden aan in totaal vier gebouwen gemonteerd, twee daarvan liggen aan pier 6 en 7, de andere gelijk aan de kade. De twee gebouwen op de pieren hebben 140 appartementen verdeeld over zes verdiepingen. De kelders liggen onder het wateroppervlak en zijn de thuisbasis van parkeerplaatsen. De bovenste verdieping bestaat uit twee penthouses.

Uitrusting met windmeters en ledverlichting

Binnen vier weken waren alle zonneschermen gemonteerd. En de bewoners zijn enthousiast: zowel over het design van het zonnescherm alsmede over de geïntegreerde ledlichtlijst, welke vele als optie genomen hebben. Qua kleur zijn deze lichtlijsten op het cassette afgestemd. De ledspots zijn bijzonder energie-efficiënt en hebben een levensduur van ca. 30.000 lichturen. Nu kan men ´s avonds onder aangename verlichting op de balkons van het prachtige uitzicht van de haven genieten. En omdat aan het water vaak met sterke wind van zee rekening moet worden gehouden, zijn de schermen met windsensoren uitgerust, zodat de schermen ingaan als het te hard waait.

Zonnescherm past bij moderne woontrends

Dat de planner besloten hebben om Cassita II zonneschermen in te zetten is niet verwonderlijk. Ze heeft een slank design en is zo de perfecte match voor de moderne architectuur van het havengebied. De puristische look wordt gegeven door een technische bijzonderheid: de knikarmen zijn direct op de kopplaten geplaatst. Daardoor hoeft het scherm slechts met twee consoles bevestigd te worden. Ook de vlakke, aluminium zijkappen, waarmee de cassette aan de zijkanten wordt afgesloten is mooi vormgegeven. Op dit stijlvolle balkon kan er natuurlijk intens genoten worden van het prachtige panorama-uitzicht.

Foto's: Hamilton Lund

Opmerking: De op deze site getoonde afbeeldingen mogen alleen worden gebruikt met toestemming van weinor GmbH & Co. KG.

Impressies

Cassita Sydney 1
Cassita Sydney 2
Cassita Sydney 3
Cassita Sydney 4
Cassita Sydney 5
Cassita Sydney 6

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

Cassita II / LED Cassita II Variant Flat thick

Slank en minimalistisch design — de perfecte match bij moderne woontrends.