GLASOASE®

Goed beschermd genieten van een Kölsch

De traditionele club ASV Köln heeft de achterzijde van zijn sporthal met een weinor Glasoase® uitgerust. De 150 vierkante meter grote, transparante serre dient als wachtruimte en kantine voor leden en toeschouwers van sportevenementen

De sporthal van ASV Köln heeft een glamoureus verleden achter zich. In de jaren 1980 vierden de basketballers van BSC Saturn Köln hier vier Duitse kampioenschappen en drie cup overwinningen. In 2014 keerde het Keulse basketbal na anderhalf jaar met de RheinStars in de gemoderniseerde hal terug. Niet alleen daarom wordt de sporthal goed bezocht. ASV Köln biedt zijn leden een veelzijdig cursusprogramma aan, welke ook gedeeltelijk in de hal plaatsvindt. Daarnaast wordt ze door andere clubs uit Keulen afgehuurd.

Opwaardering van de buitenruimte

ASV Köln mag niet klagen over gebruik aan gebruik – in tegendeel. Daarom dacht men erover na met welke maatregelen de hal verder opgewaardeerd kon worden. Snel was duidelijk dat een serre aan de westzijde van de hal vele voordelen zou brengen. Hier kunnen ouders de tijd doden tijdens het wachten terwijl hun kinderen sporten. Bij evenementen zoals zomerfeesten of andere sport-events kan deze ruimte ideaal als kantine functioneren, om zo tijdens een gezellig praatje in de serre te genieten van een glas Kölsch.

Serre met ledverlichting

In nauwe samenwerking met de ASV-clubleiding ontwikkelde weinor een concept voor gebruik in alle weersomstandigheden. Er werd een 6 x 25 meter langer glazen constructie met aluminium dakdragers geplaatst welke op in totaal 8 staanders rust. Bij de wandaansluiting zijn de glazen elementen uit brandveiligheidsredenen met een speciale ventilatiefunctie uitgerust. Aan de voorzijde is de overkapping met onderbouwelementen van glas gesloten. De zeven w17-c systemen met ieder drie vleugels zijn eenvoudig te openen en beschikken over een meeneemfunctie, zodat alle vleugels tegelijkertijd te verschuiven zijn. Zo is er op warme zomerse dagen ook genoeg frisse lucht. Er is een grote, transparante serre ontstaan, waar veel natuurlijk daglicht binnendringt. Zodat het systeem ook in het donker gebruikt kan worden, zijn op de dakdragers 14 ledlichtlijsten met ieder zeven spots gemonteerd. Zij verschaffen warm sfeervol licht.

Hindernissen bij de planning en montage onder de knie

Het weinor montageteam had tijdens de voorbereiding en uitvoering meerdere veeleisende taken. Zo bestond de gevel van de sporthal enkel uit gasbeton, waarvan uit de bouwtijd geen materiaal meer beschikbaar was. Er moest dus uiterst voorzichtig te werk worden gegaan. Tijdens de montage kwam men erachter dat de route naar de locatie alleen met beperkte aslast mogelijk was en het bouwmateriaal daardoor aan de rand van het sportveld op een heftruck herladen moest worden. Er kon ook geen glaslift gebruikt worden. Er werden uiteindelijk ongeveer 100 dakpanelen met enkel spierkracht naar de locatie gebracht.

Het was de moeite waard en het resultaat mag gezien worden. Er is een transparante, hoogwaardige serre ontstaan, welke de sporthal duidelijk opwaardeert en extra ruimte biedt. ADV-voorzitter Walter Bungard is enthousiast: „Gaaf systeem, veel plaats – met de serre van weinor kunnen wij onze leden echt een meerwaarde bieden. Het is een onderdeel van de talrijke maatregelen waarmee ADV Köln zijn leiderschapsrol als een van de oudste en meest populaire sportvereniging in de domstad verduidelijkt.“

Impressies

weinor Glasoase®
weinor Glasoase®
weinor Glasoase®
weinor Glasoase®
weinor Glasoase®
weinor Glasoase®

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.