TERRASOVERKAPPING EN ZONNESCHERM

Terrasoverkapping en zonnescherm in partner-look

Een familie uit Leverkusen wilde haar terras uitrusten met betrouwbare zon- en weersbescherming. Gekozen werd voor een combinatie van terraszonwering en terrasoverkapping met serrezonwering.

Toen de huiseigenaren het gebouw, bouwjaar 1968, negen jaar geleden kochten, moest het een en ander worden gerenoveerd. Nadat aan de binnenzijde veel vernieuwd was, richtte men de aandacht op de buitenzijde, in het bijzonder op de zonwering. Dat was ook dringend nodig. Weliswaar waren er oude zonneschermen aanwezig. Maar die waren er met de jaren toch slechter gaan uitzien. De familie wilde echter niet afzien van zonwering, want vanwege de ligging op het zuidwesten van de woonkamer en het aangrenzende terras zou de leefruimte binnen in de zomermaanden onaangenaam warm worden. Maar welke oplossing was de juiste? Moest het grote terras direct compleet overkapt worden, om zo een grote, beschutte ruimte te creëren? Of zouden één of meerdere zonneschermen voldoende zijn?

Solide terrasoverkapping plus serrezonwering

Na een uitgebreid advies door de erkende weinor dealer Fortuna Wintergarten uit Langenfeld-Reusrath kozen de opdrachtgevers voor een gecombineerde oplossing. De keuze viel enerzijds op de terrasoverkapping Terrazza van weinor. De stabiele aluminium constructie met glazen dak beschermt betrouwbaar tegen wind en regen. Zo is nu op het terras een gezellige plekje gecreëerd, waar men zich, ook als het in de zomer eens regent, buiten kan ophouden. De overkapping werd aangevuld met de ondergemonteerde serrezonwering Sottezza II, zodat het onder het dak niet te warm wordt wanneer de zon schijnt. De decoratieve binnenzonwering is mooi van vorm, slank en optisch decent.

Hoogwaardige terraszonwering met klik
De overdekte ruimte mag echter niet te groot uitvallen, anders valt er te weinig natuurlijk licht in het interieur. Dus werd met de Opal Design II ook nog voor een hoogwaardige terraszonwering gekozen. Deze is vooral geschikt als zonwering voor grote oppervlakken en wordt gekenmerkt door haar tijdloos klassieke vormgeving. De bijzonderheid van het scherm: de sikkels aan de zijkant sluiten met een hoorbare klik en geven zo aan, dat het zonnescherm betrouwbaar gesloten is. Zo is het doek optimaal beschermd tegen vocht en vuil.

Optisch als uit één stuk
Beide bouwelementen voldoen aan nog een belangrijk doel: de uniforme optische uitstraling. De doeken van serre- en terraszonwering vallen beide in een decent mat wit uit. En ook de beide frames zijn als uit één stuk, namelijk in een donker antraciet. Daardoor maakt de complete terrasconstructie een stijlvolle en onderling afgestemde indruk. Dat is niet toevallig. De fabrikant weinor hecht veel waarde aan de kleurkwaliteit van zijn doeken en profielen. Een fabriekseigen poedercoating garandeert hoogste kwaliteit bij de framekleuren en een uniform uiterlijk van de diverse weinor producten.

Slimme accessoires: verticale zonweringen, ledverlichting en afstandsbediening
Nog een voordeel van de weinor oplossingen zijn de slimme accessoires: in beide zonneschermcassettes is ledverlichting geïntegreerd. Deze dompelt het terras in een warmwit en sfeervol licht. Bovendien wilde de familie uit Leverkusen absoluut een bescherming tegen de laagstaande avondzon. Die wordt geboden door de beide VolantPlus van weinor. Deze bevinden zich aan de voorzijde aan het uitvalprofiel van de terraszonwering resp. aan het frame van de terrasoverkapping Terrazza. Op deze manier wordt voorkomen dat de terrasgebruikers verblind worden. Bovendien bieden de beide VolantPlus ook betrouwbare zichtbescherming. Alles wordt bediend via een afstandsbediening. Met slechts één handzender kunnen zo de zonneschermen, de volants en de verlichting heel comfortabel worden bediend. De ledspots kunnen zelfs worden gedimd, zodat de gebruiker de terrasverlichting naar wens kan aanpassen.

Met de weinor oplossingen kan de hele familie nu vele mooie uren op hun terras doorbrengen, onafhankelijk van wind, zon of regen. Want buiten is het gewoon het mooist ...

Uitvoerende weinor partner: Fortuna Wintergarten

http://www.fortuna-fensterexperte.de

Fotos: weinor / Fortuna Wintergärten

Impressies

Terrazza
Terrazza
Terrazza
Terrazza
Terrazza

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

Terrazza Originale Terraza Originale Icon

Het glazen terrasdak Terrazza Originale overtuigt door zijn klassieke ronde uiterlijk met typische dakhelling.