Serrezonwering

Alle serrezonwering / gefilterd

Product Producten

Bij alle getoonde producten gaat het om:

Sottezza

Met Sottezza Pure of Originale altijd een perfecte match – met rechtlijnige of ronde terrasoverkapping!

WGM Top

WGM Top, de doorontwikkeling van de succesvolle, bovengemonteerde serrezonwering van weinor is gebaseerd op bewezen technologie gecombineerd met modern design.

Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Serrezonwering

Zomer of winter – we willen graag naar buiten. Maar om langer te kunnen genieten onder de glazen terrasoverkapping of in de serre, hebben we een oplossing nodig die zowel warme als koude temperaturen compenseert. Onze zonneschermen voor serres zijn hier perfect voor! In de zomer bieden ze een aangename zonbescherming tegen de warmte. De ruimte onder het zonnescherm warmt niet zo snel op, zeker niet met een bovengemonteerde serrezonwering. Hierdoor zijn er minder ventilatoren of airconditioners nodig, zodat hier veel energie kan worden bespaard. In de winter biedt onze serrezonwering (kort: WGM), indien nodig een goede bescherming tegen verblinding. Op zonnige winterdagen kan het zonnescherm echter ook ingerold blijven, zodat de warme zonnestralen de serre of het huis kunnen verwarmen. In combinatie met uw serre heeft u dankzij de zonwering het hele jaar door een plek om te ontspannen met aangename temperaturen – vooral in de zomer. Overtuig uzelf nu!

Serrezonwering voor uw terras

Een koude serre omlijst uw terras met hoogwaardige glaselementen. Het aluminium profiel en de glasoppervlakken zijn hier bewust niet thermisch geïsoleerd, maar kunnen in de koudere seizoenen met verwarmingselementen voor een comfortabel gevoel zorgen. 
In tegenstelling tot de koude serre zijn warme serres zo gebouwd dat ze het hele jaar door als verlengde woonruimte kunnen worden gebruikt. Ze worden daarom vaak ook woonserres genoemd. 
Onze serrezonwering is een uitstekende aanvulling op beide varianten en op de meeste glazen terrasoverkappingen – ook bij bestaande installaties. Serrezonwering verfraait uw terrasoverkapping, zorgen voor de nodige schaduw en reguleert de temperatuur zo op natuurlijke wijze. De weinor zonweringdoeken worden onder de bovenliggende beglazing gemonteerd of veilig boven het glas. 

Ondergemonteerde serrezonwering zorgt voor een perfecte zonwering: in de zomer zorgt het zonnescherm voor een aangename schaduw, in de winter laat het de warmte van de zon binnen in de serre. Bovendien geeft de zonwering de ruimte een textiele, gezellige atmosfeer.

Bovengemonteerde serrezonwering houdt de warmte buiten en is een fantastische bescherming tegen verblinding. Toch dringt er nog steeds net zoveel licht door in de terrasruimte als u wilt.

Serrezonwering bij weinor: vind het voor u geschikte model

Bij weinor vindt u twee modellen serrezonwering:

  • Onze ondergemonteerde serrezonwering Sottezza in twee designvarianten zorgt voor behaaglijke temperaturen en een gezellige ambiance – de kubistische Sottezza Pure is uitstekend geschikt voor Terrazza Pure en andere rechtlijnige terrasoverkappingen, de ronde Sottezza Originale is ideaal voor terrasoverkappingen in klassiek design, zoals de Terrazza Originale
  • de WGM Top is een bovengemonteerde serrezonwering die met bijna elke dakconstructie kan worden gecombineerd

Beide worden elektrisch in- en uitgerold. De zonweringen hebben geen slingeraandrijving, ze kunnen ontspannen worden bediend met afstandsbediening en smartphone.
Bent u op zoek naar een zonwering met hoogwaardige techniek en een mooi design? Onze partners begeleiden u op uw zoektocht met deskundig advies, zodat u uiteindelijk een zonnescherm vindt dat aan al uw wensen voldoet. 

Zo koopt u uw serrezonwering van weinor

Op alle jaargetijden voorbereid – Zo koopt u stap voor stap uw perfecte serrezonwering van weinor:

  1. Vind online het model dat precies aan uw verwachtingen voldoet.
  2. Via onze Zoekfunctie voor vakhandelaren een vakhandelaar bij u in de buurt vinden.
  3. Professioneel en individueel advies krijgen.
  4. Koop uw serrezonwering bij uw vakhandelaar.
  5. De door u gekozen vakhandelaar monteert uw zonnescherm.
  6. Ook na de aankoop staat uw vakhandelaar voor u klaar om te helpen bij eventuele vragen of projecten.

Trouwens: de afzonderlijke stappen van de aankoop leggen we voor u uit in onze videoVideo met uitleg over productaankoop”.

Uw weg naar een nieuw terras

Bij u in de buurt

Hoe vindt u uw weinor vakhandelaar?

weinor 3D Designer 2.0: Stel nu uw droomterras samen

met kleuren, doeken, materialen en accessoires in 3D 

Uitleg over de aankoop van een weinor product

Waar koop ik een weinor product? Wie is mijn contactpersoon? Dit en nog veel meer kunt u te weten komen in onze pakkende video.

Play Circle
Nu video bekijken

weinor visualisering-service

Fotorealistisch ontwerp van uw gewenste terrasoverkapping

Prachtige doeken in de beste kwaliteit

De doekcollectie 'my collections 2'  van weinor biedt 171 prachtige, moderne dessins voor elke lifestyle.

Enorm palet mooie framekleuren

Kies uit meer dan 200 kleuren uw favoriete kleur. De weinor poedercoating zorgt voor maximale kwaliteit.

Serrezonwering: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Wat te doen als het vriest?
Chevron Down

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de serrezonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

En bij wind?
Chevron Down

Serrezonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.

Vocht beter vermijden
Chevron Down

De basisfunctie van een zonweringdoek is het bieden van bescherming tegen zonlicht en warmte. Als het regent, kunt u uw zonnescherm beter inhalen. Want nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, water- en weervlekken vertonen. Ook is het mogelijk dat er honingraatpatronen ontstaan. Als uw zonwering toch een keer vochtig geworden is, kunt u de zonwering het beste uitschuiven om te drogen zodra het weer beter is geworden.

Doeken reageren op de omgeving
Chevron Down

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het zonweringdoek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen de zonwering niet.

Vouwvorming – geen reden tot zorg!
Chevron Down

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings- en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht. Meer informatie vindt u op www.weinor.nl/doekeigenschappen.

Weinig geluid, niet stil
Chevron Down

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw serrezonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw serrezonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

Een blik op het systeem
Chevron Down

Zo nu en dan moet u uw serrezonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar. Maar ook als u niets opvallends ziet, raden wij u aan uw serrezonwering jaarlijks te laten onderhouden.
Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Lees hiervoor ook onze brochure “10 Tips over zonweringdoek”.
Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw serrezonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.

De zonwering die met u meegroeit
Chevron Down

Als u na de montage van uw serrezonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting of een nieuw doek – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden. Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen – en daar werken we aan …

Betrouwbaar weergevoelig
Chevron Down

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw serrezonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het regent of waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.

Compenserende voegen
Chevron Down

Om een zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor serrezonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw serrezonwering – integendeel!

Voor meer informatie over de juiste bediening verwijzen wij u naar uw onderhouds- en bedieningshandleiding.

Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!

Let op:
Technische wijzigingen evenals assortiments- en programmawijzigingen voorbehouden. Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Bij alle afgebeelde inrichtingsvoorwerpen gaat het om weerbestendige outdoor-meubels en -accessoires.