Meer dan 60 jaar ervaring 
in productontwikkeling

Fabricage en montage 
afgestemd op de bouwsituatie

Persoonlijk advies door 
uw weinor vakhandelaar

Smaila

Het compacte kubistische zonnescherm

Wie op zoek is naar een hoogwaardige, elegante en individuele zonbescherming voor balkon of terras, kan niet om de Smaila heen. Het cassettescherm van weinor biedt tal van mogelijkheden om geweldige optische accenten bij u buiten te plaatsen. En ook de uiterst geavanceerde technische uitrusting met topkwaliteit ''Made in Germany'' laat geen wens onvervuld.

In één oogopslag

Checkmark

Kubistisch cassettescherm voor balkons en compacte terrassen

Checkmark

Chique hoekig design en topkwaliteit

Checkmark

Optioneel met ledverlichting en Volant Plus incl. zonnepaneel

Checkmark

Integreerbaar in Smart-Home-systeem

Checkmark

Breedte x uitval (max.): 5 x 3,5 m

Checkmark

171 doekdessins en meer dan 200 framekleuren

Ontwerp uw eigen Smaila!

Smaila biedt tal van mogelijkheden om geweldige accenten te plaatsen op balkon of terras – bijvoorbeeld met aantrekkelijke sierafdekkingen, die uw favoriete plek onmiskenbaar maken.

Edele sierafdekkingen

Om de cassette van het zonnescherm een speciale touch te geven, kunnen de afdekkingen aan de zijkant van 5 chique decors worden voorzien. Zo krijgt Smaila een onmiskenbare look. Natuurlijk zijn de afdekkingen ook in de framekleur van het zonnescherm verkrijgbaar.

Meer sfeervolle tijd op balkon en terras

Met het optionele weinor verwarmingssysteem Tempura kunt u ook op koelere avonden genieten op balkon en terras. En wanneer u daarnaast ook nog eens kiest voor in de cassette van het zonnescherm geïntegreerde ledspots, dan is de sfeer op uw favoriete plek in de buitenlucht perfect.

Product-Highlights

Slank, kubistisch design

De moderne vormgeving, sierafdekkingen aan de zijkant en een duidelijk zichtbare hoeveelheid doek maken de Smaila tot een chique accessoire op balkons en compacte terrassen.

Optimaal beschermd tegen vocht en vuil

Het rondom gesloten cassettescherm beschermt het doek en de techniek net zo veilig tegen de weersomstandigheden als de gecontroleerde regenafvoer aan de voorzijde bij het uitvalprofiel.

Optionele Volant Plus incl. zonnepaneel

Smaila kan optioneel worden uitgerust van een Volant Plus. Hij beschermt aan de voorkant tegen zon, inkijk en verblinding. Met een geïntegreerd zonnepaneel kan hij volledig onafhankelijk van de stroomvoorziening geheel naar eigen behoefte in- en uitrollen.

Topkwaliteit

De sterke en geluidsarme weinor LongLife-arm en vele andere hoogwaardige onderdelen garanderen eersteklas kwaliteit ''Made in Germany''.

Geïntegreerde ledverlichting

Optioneel zijn in de cassette geïntegreerde ledspots verkrijgbaar. De zuinige leds kenmerken zich door hun lage energieverbruik en zijn trapsgewijs dimbaar – ongeacht of ze draadloos met handzender of met een Smart-Home-app met smartphone of tablet worden bediend.

Voor elke inbouwsituatie de juiste oplossing

Smaila kan overal worden gemonteerd, hetzij aan de wand, het plafond of aan dakspanten. Ook voor bijzondere bouwkundige omstandigheden is er altijd een individuele en optisch aantrekkelijke oplossing te vinden.

Veelzijdig bedienbaar

Voor de bediening van Smaila kan worden gekozen uit diverse besturingsmogelijkheden – afhankelijk van de wens met slinger, kabel, afstandsbediening of Smart Home, met handzender, smartphone of automatische weersafhankelijke bediening.

Voor hoge windbelastingen

Smaila kenmerkt zich door zijn hoge windbestendigheid. Zo is hij met speels gemak bestand tegen windkracht 5 volgens Beaufort. De beproefde opwaaiblokkering verhindert het opwaaien van het zonnescherm wanneer de wind onder het zonnescherm komt.

Naar uw favoriete overkapping

Als weinor vakhandelaar bieden wij uitgebreid advies en brengen uw gewenste product bij u thuis. Wij helpen u graag!
1 Model uitkiezen
2 Afspraak met vakhandelaar maken
3 Aankoop en montage door vakhandelaar
UW
WEINOR
VAKHANDELAAR

Uitgebreid vakkundig advies waarmee uw wensen en ideeën uitkomen.

Bij u thuis wordt de exacte planning uitgewerkt met vermelding van de kosten en leveringsdatum.

Perfecte montage door uw geschoolde weinor vakhandelaar.

Optimale begeleiding en competente service ook na de koop.

Fotogalerij Smaila

Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Referenties
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila
Zonneschermen weinor Smaila

Productdetails

Smaila

max. breedte 5,5 m (bij max. uitval van 3 m)
max. uitval 3,5 m (bij max. breedte van 5 m)
Maten cassette 21 x 15,5 cm(b x h)
Windbestendigheid getest tot: windkracht 5 (Beaufort)
Hellingshoek tot 40° | bij Volant Plus tot 20°
Aandrijving zonnescherm motor (standaard) | slinger
Aandrijving Volant Plus slinger (standaard) | draadloos gestuurde motor (zonne-energie)
Dessins Volant Plus StarScreen, Soltis 86/92, my collections 2

Smaila: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Weiße Schneeflocke
Wat te doen als het vriest?
Chevron Down

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de zonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

weinor Icons Wind
En bij wind?
Chevron Down

Zonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.

weinor icon markise naesse
Vocht beter vermijden
Chevron Down

De basisfunctie van een zonweringdoek is het bieden van bescherming tegen zonlicht en warmte. Als het regent, kunt u uw zonnescherm beter inhalen. Want nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, water- en weervlekken vertonen. Ook is het mogelijk dat er honingraatpatronen ontstaan. Als uw zonwering toch een keer vochtig geworden is, kunt u de zonwering het beste uitschuiven om te drogen zodra het weer beter is geworden.

Regenwater in het zonnescherm
Chevron Down

Soms moet u het doek inrollen als het nog vochtig is. Dan komt er regenwater in de cassette van het zonnescherm. En ook in een gesloten zonnescherm kan er water binnendringen; met name wanneer deze aan de weerkant van het huis is gemonteerd. Toch heeft dit in dit geval geen effect op uw doek: het water wordt in de afvoergoten van het zonnescherm verzameld en doelgericht daaruit weggeleid. In sommige gevallen gebeurt dit pas wanneer u uw systeem na een regenbui weer uitrolt.

weinor Icons Wetter
Doeken reageren op de omgeving
Chevron Down

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het zonweringdoek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen de zonwering niet.

weinor icon markise quernaht
Dwarsnaden vermijden
Chevron Down

Doeken worden, afhankelijk van de grootte van het systeem, individueel geproduceerd. Omdat niet elk type doek dezelfde breedte heeft, kunnen bij de optionele Volant Plus dwarsnaden ontstaan. Dit is volledig afhankelijk van het type doek dat u kiest en de lengte van de volant. Het beste is om vooraf met uw vakhandelaar te overleggen en advies te vragen over het meest geschikte type doek.

weinor icon markise falten
Vouwvorming – geen reden tot zorg!
Chevron Down

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings- en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht. Meer informatie vindt u op www.weinor.nl/doekeigenschappen.

weinor icon markise
Weinig geluid, niet stil
Chevron Down

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw zonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw zonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

weinor icon markise pflege
Een blik op het systeem
Chevron Down

Zo nu en dan moet u uw zonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar voor onderhoud. Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Lees hiervoor ook onze brochure “10 Tips over zonweringdoek”.
Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw zonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.

weinor icon markise
De zonwering die met u meegroeit
Chevron Down

Als u na de montage van uw zonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting, een nieuw doek of een verticale zonwering voor de pergola-zonwering – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden. Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen – en daar werken we aan …

weinor icon Markise
Betrouwbaar weergevoelig
Chevron Down

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw zonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het regent of waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.

Compenserende voegen
Chevron Down

Om een zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor zonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw zonwering – integendeel!

Voor meer informatie over de juiste bediening verwijzen wij u naar uw onderhouds- en bedieningshandleiding.

Download

Downloads

Downloads

Smaila – het compacte kubistische zonnescherm

Met het kubistisch cassettescherm Smaila worden balkons en kleine terrassen groots.
Type: PDF
Grootte: 4 MB
Downloads

Terras-Comfort - weinor accessoires voor zon- en weerbescherming

Maak uw tijd op uw balkon of terras nu nog aangenamer met de slimme accessoires van weinor.
Type: PDF
Grootte: 4 MB

Dit hoort erbij: kleuren en besturing naar wens

Voor elke behoefte de juiste besturing

Met de besturingen van weinor of Somfy kunt u zonwering, verlichting en verwarming comfortabel bedienen.

Prachtige doeken in de beste kwaliteit

De doekcollectie 'my collections 2'  van weinor biedt 171 prachtige, moderne dessins voor elke lifestyle.

Enorm palet mooie framekleuren

Kies uit meer dan 200 kleuren uw favoriete kleur. De weinor poedercoating zorgt voor maximale kwaliteit.

Zo ziet uw weinor product er bij u thuis uit.

Onze weinor configurator

Eenvoudig droomterras ontwerpen

Uw terrasfoto's downloaden

Met schaduwsimulatie

Onze weinor configurator

Zonnescherm, terrasoverkapping of Glasoase® – ontwerp heel eenvoudig uw nieuwe droomterras en maak kennis met een indrukwekkende verscheidenheid aan mogelijkheden. 

weinor visualisatie
weinor visualisatie

Op basis van uw foto's maken de professionele ontwerpers van de weinor visualisatie service een realistische weergave van hoe uw favoriete weinor model er aan uw huis uitziet. 

Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!

Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Wordt vaak samen gekocht met:

Verwarmingssysteem Tempura / Tempura Quadra

Met de weinor warmtestralers Tempura verlengt u uw kostbare tijd op het terras wanneer u maar wilt.

Paravento

Met één handeling beschermd tegen inkijk en wind van de zijkant.

Let op:
Technische veranderingen en wijzigingen in assortiment/programma zijn voorbehouden.
Het weinor productassortiment kan per land afwijken.
Bij alle afgebeelde inrichtingsvoorwerpen gaat het om weerbestendige outdoor-meubels en -accessoires.

Dit kan u ook interesseren:

Opal Design II / LED OPALII Variant Flat thick

Moderne technologie ontmoet eersteklas design.

weinor PergoTex II PergotexII Icon

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.

Terrazza Originale Terraza Originale Icon

Het glazen terrasdak Terrazza Originale overtuigt door zijn klassieke ronde uiterlijk met typische dakhelling.