Sponsoring

Kinderen en jongeren een perspectief bieden – weinor steunt de organisatie zonder winstoogmerk KIDsmiling

weinor steunt KIDsmiling door een veld te sponsoren voor de locatie Keulen-Ostheim. Het voetbalproject stelt jonge voetballers met een sociale achterstand in staat om nog een jaar te trainen. Ondersteuning van kinderen en jongeren is voor weinor een belangrijk thema. Met de vereniging Sonnen-Sprosse zet de onderneming zich al in voor kansarme kinderen en jongeren.

KIDsmiling voetbalproject – een geweldig succes

Wekelijks krijgen tot 500 jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar de gelegenheid om op 28 locaties in Bergheim, Bonn, Düsseldorf, Keulen, Leverkusen, Wesseling en Stuttgart regelmatig samen te trainen, aan verschillende toernooien deel te nemen en ook tegen elkaar uit te komen. Op verschillende locaties in Keulen vinden alleen al 16 trainingen plaats.

Ondersteuning op alle gebieden
Het werk van KIDsmiling richt zich niet uitsluitend op het sportieve vlak. Naast het verbeteren van de lichamelijke conditie ligt de nadruk op het bevorderen van integratie en sociale vaardigheden. Door middel van aanvullende projecten, zoals beroepsoriëntatie-evenementen, kookprojecten en diverse vrijetijdsactiviteiten in de groep, worden toekomstperspectieven voor de kinderen en jongeren gecreëerd. Bovendien moeten de kinderen en jongeren leren om in een team te opereren en moet hun gevoel van eigenwaarde worden versterkt.

De non-profitorganisatie werd in 2003 als particulier initiatief opgericht door Dr. Sandra von Möller. De organisatie geeft kinderen en jongeren met een sociale achterstand de kans om deel te nemen aan gratis, wekelijkse voetbaltrainingen. Deze trainingen worden gegeven door ervaren en pedagogisch geschoolde trainsters en trainers.

Joachim Burg, hoofd verkoop van weinor, overhandigt KIDsmiling-oprichtster Dr. Sandra von Möller in november 2020 een cheque met een donatie.