|

Pers vakhandel

Weinor is de winnaar in zijn branche bij de Corporate Health Award (organisatie die jaarlijks in 18 branches de beste organisaties van Duitsland beloont)

''Landelijk rolmodel voor duurzame oplossingen''

Weinor, de specialist uit Keulen op het gebied van zonwering en regen- en windbescherming heeft de Corparate Health Award 2022 gewonnen in de branche ''Productie/verwerkende industrie - middelgrote ondernemingen''. Het bedrijf is bekroond vanwege zijn uitstekende concept op het gebied van operationeel gezondheidsmanagement en wist zich hiermee staande te houden tegen tal van concurrenten. 
 

Als bedrijf dat zich bovengemiddeld inzet voor de gezondheid van zijn personeel ontving Weinor dit jaar opnieuw de Corporate Health Award. De onderscheiding, die in het leven is geroepen door Handelsblatt Media Group en het internationale marktonderzoeksinstituut°EUPD, wordt jaarlijks verleend voor een uitstekend operationeel gezondheidsmanagement en geniet in Duitsland de meeste bekendheid op dit gebied. 
 

Waarderende bedrijfscultuur

Volgens de initiatiefnemers is Weinor als winnaar in zijn branche een ''landelijk rolmodel voor duurzame oplossingen op het gebied van strategisch Corporate Health Management''. Joshua Baaken, Head of Project Management en vakinhoudelijk verantwoordelijk voor de Corporate Health Award bij EUPD Research verklaarde: ''Weinor overtuigde met een waarderende jij-cultuur die in het gehele bedrijf heerst. Het laat zien dat niet alleen het personeel zich continu wijdt aan het operationele gezondheidsmanagement en deze actief en toekomstgericht vormgeeft, maar dat dit ook zichtbaar is op managementniveau.''
 

Gericht op de gezondheid van het personeel  

Op het hoogtepunt van de pandemie stonden preventieve maatregelen zoals gratis inentingen van het personeel en gratis Corona-tests centraal. Langzaam maar zeker worden de maatregelen voor het behoud van de gezondheid van het personeel, zoals die golden voor de pandemie, weer opgenomen. Zo kan het personeel van Weinor gebruik maken van een uitgebreid aanbod op het gebied van gezondheid en sport. Deze omvatten sportieve activiteiten zoals samen hardlopen en een voordeliger lidmaatschap van een groot Duits netwerk van sportscholen. Andere preventieve maatregelen reiken van de ergonomische vormgeving van de werkplek met in hoogte verstelbare tafels en regelmatige preventieve onderzoeken tot aan de ondersteuning bij het omgaan met stress.
 

Weinor scoort ten opzicht van een groot aantal concurrenten

In 2022 namen 344 werkgevers uit 18 branches deel aan de veeleisende wetenschappelijke selectie. Weinor had succes in de branche ''Productie / verwerkende industrie – middelgrote ondernemingen''. ''Wij hebben ons succes te danken aan ons personeel'', aldus Wofgang Fäßle die de commerciële leiding heeft en verantwoordelijk is voor de Management Services bij Weinor. ''Daarom ontwikkelen wij ons operationele gezondheidsmanagement op basis van onze bedrijfsnormen, waardering, vertrouwen en duidelijkheid continu verder. Wij zijn trots en erg blij dat onze inspanningen beloond worden met deze onderscheiding.''

Foto: © EUPD Research

Foto's

Foto 1: Eersteklas onderscheiding: het label voor de uitstekende 
inzet op het gebied van gezondheidsmanagement

Download
 Foto: © EUPD Research

Foto: © EUPD Research

Foto 2: Trotse winnaars (van re.): Wolfgang Fäßle, commercieel directeur / Management Services bij Weinor, Anne Hilliges, afdeling personeelszaken, Marco Constabel, productorganisatie zonneschermen Möckern, met Susan Koll, Head of Concept and Development Awards Solutions by Handelsblatt Media Group

Download
Pers contactperson

weinor B.V.
Zuiderzeelaan 17
8017 JV Zwolle

weinorbenelux@weinor.de

Disclaimer

De hier aangeboden afbeeldingen om te downloaden hebben een resolutie van minstens 300 dpi. De afbeeldingen mogen uitsluitend door kranten en tijdschriften en alleen voor redactionele publicaties gebruikt worden. Om ons te beschermen voor de copyrights van de fotografen is het gebruik van de afbeeldingen alleen toegestaan met bovenstaande bronvermelding.