Meer dan 60 jaar ervaring 
in productontwikkeling

Fabricage en montage 
afgestemd op de bouwsituatie

Persoonlijk advies door 
uw weinor vakhandelaar

Plaza Viva

De pergolazonwering van textiel

Terrasplezier onder vrijwel alle weersomstandigheden! Met Plaza Viva, de pergolazonwering van textiel, maakt u nu nog vaker en onbezorgder gebruik van uw terras – vrijwel ongeacht de weersomstandigheden. Of u de Plaza Viva nu gebruikt voor het bieden van schaduw op een zonnige dag, als extreem stabiele bescherming tegen het weer bij windvlagen of als slimme bescherming tijdens een lichte zomerbui, dankzij de Plaza Viva geniet u zonder onderbreking van de aangename atmosfeer op uw terras.

In één oogopslag

Checkmark

Bescherming tegen zon, wind en lichte regenbuien

Checkmark

Optionele telescoopstaander

Checkmark

Geïntegreerde ledverlichting en Volant Plus mogelijk

Checkmark

Breedte x uitval (max.): 6 m x 5 m

Checkmark

171 doekdessins en meer dan 200 framekleuren

Product-Highlights

NIEUW! Bescherming aan alle zijden met verticale zonwering

De slimme combinatie met de verticale zonwering VertiTex II belooft betrouwbare bescherming tegen zon, inkijk, wind en verblinding aan alle zijden onder uw Plaza Viva.

Optionele telescoopstaander voor regenafvoer

Om regenwater betrouwbaar van het doek van de Plaza Viva te laten lopen, kan de optionele telescoopstaander met een slinger worden verlaagd om de hiervoor benodigde minimale hoek te bereiken, die hiervoor nodig is.

Muurconsole met losse lagers

Bij het verlagen van het zonnescherm met de optionele telescoopstaander wordt de volledige installatie ontlast door de losse lagers van de muurconsole.

Compensatiescharnier

Dankzij het compensatiescharnier aan de telescoopstaander kan de zonneschermconstructie bij het verlagen flexibel worden aangepast aan de veranderde hoek.

Varianten OptiStretch en Stretch

Bij de variant OptiStretch is het doek aan vier kanten strak gespannen. Het voordeel: een bijzonder strak doek en geen lichtspleet aan de zijkanten. De basisversie Stretch is tweezijdig gespannen en heeft een lichtspleet tussen doek en zijprofiel. Bij beide varianten zorgt een sterk spansysteem voor een gelijkmatige doekstand.

Doek en techniek beschermd in de cassette

De rondom gesloten en robuuste zonneschermcassette beschermt het doek en de technische uitrusting betrouwbaar tegen de weersomstandigheden.

Gepatenteerd loopwerksysteem en uiterst innovatief spansysteem

Het spansysteem van de Plaza Viva zorgt voor een duurzaam strak doek. De nieuwe platte kabel is bijzonder stil en duurzaam, het beproefde weinor loopwerk overtuigt dankzij het geluidsarm in- en uitschuiven dat het materiaal ontziet.

Optioneel geïntegreerde ledverlichting

Met de optionele ledverlichting met aangenaam warmwit licht creëert u ook 's avonds een gezellige atmosfeer op uw terras. De ledspots zijn draadloos dimbaar met de handzender of met een Smart-Home-app via smartphone of tablet.

Volant Plus-optie

Bij laagstaande zon in de avond biedt de optionele Volant Plus de perfecte bescherming tegen verblinding. De Volant Plus kan met de slinger omlaag worden gedraaid en biedt dan aanvullend betrouwbare bescherming tegen inkijk.

Voor hoge windbelastingen

De Plaza Viva wordt gekenmerkt door een hoge windbestendigheid. Zo is zij eenvoudig bestand tegen belastingen tot windkracht 6 volgens Beaufort.

Naar uw favoriete overkapping

Als weinor vakhandelaar bieden wij uitgebreid advies en brengen uw gewenste product bij u thuis. Wij helpen u graag!
1 Model uitkiezen
2 Afspraak met vakhandelaar maken
3 Aankoop en montage door vakhandelaar
UW
WEINOR
VAKHANDELAAR

Uitgebreid vakkundig advies waarmee uw wensen en ideeën uitkomen.

Bij u thuis wordt de exacte planning uitgewerkt met vermelding van de kosten en leveringsdatum.

Perfecte montage door uw geschoolde weinor vakhandelaar.

Optimale begeleiding en competente service ook na de koop.

Fotogalerij Plaza Viva

textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
Iconic Award Winner Plava Viva
Referenties
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva
textiele pergola-zonwering weinor Plaza Viva

Productgegevens

max. breedte 6 m
max. uitval 5 m
Meerdelige installaties optioneel
Windbescherming getest tot: windkracht 6 (Beaufort)
Regenbescherming* vanaf een hoek van 4°
Dakhelling 4° - 25°
Montagevariant Montage aan wand, plafond en op het dak mogelijk
Motoraandrijving standaard

*waterafvoer door telescooptechniek wordt pas bereikt vanaf een minimale hoek van het zonnescherm van 4° en door de telescoopstaander volledig te verlagen (met uitzondering van de optie Volant Plus, hier bedraagt de minimaal noodzakelijke hoek 5°).

Plaza Viva / LED: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Wat te doen als het vriest?
Chevron Down

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de pergola-zonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

En bij wind?
Chevron Down

Zonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw pergola-zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.

Hoeveel regen is oké?
Chevron Down

Bij lichte regen kan de pergolazonwering Plaza Viva zonder problemen uitgerold blijven. Met de optionele telescoopstaander biedt de zonwering u een bescherming tegen regen vanaf een hoek van 4°, met vaste staanders vanaf een hoek van 14°. De zonwering is echter niet gemaakt voor zwaardere regenbuien of zomerse stortbuien. Om ongewenste gevolgen te voorkomen, moet de pergolazonwering daarom worden ingerold wanneer er hevigere regenbuien worden voorspeld.

Regenwater in het zonnescherm
Chevron Down

Wanneer u Plaza Viva inrolt wanneer het doek vochtig is, komt er regenwater in de cassette van het zonnescherm. En ook in een gesloten zonnescherm kan er water binnendringen; met name wanneer deze aan de weerkant van het huis is gemonteerd. Toch heeft dit in dit geval geen effect op uw doek: het water wordt in de afvoergoten van het zonnescherm verzameld en doelgericht daaruit weggeleid. In sommige gevallen gebeurt dit pas wanneer u uw systeem na een regenbui weer uitrolt.

Doeken reageren op de omgeving
Chevron Down

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het zonweringdoek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen de pergola-zonwering niet.

Dwarsnaden vermijden
Chevron Down

Doeken worden, afhankelijk van de grootte van het systeem, individueel geproduceerd. Omdat niet elk type doek dezelfde breedte heeft, kunnen bij de optionele Volant Plus dwarsnaden ontstaan. Dit is volledig afhankelijk van het type doek dat u kiest en de lengte van de volant. Het beste is om vooraf met uw vakhandelaar te overleggen en advies te vragen over het meest geschikte type doek.

Vouwvorming – geen reden tot zorg!
Chevron Down

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings- en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht. Meer informatie vindt u op www.weinor.nl/doekeigenschappen.

Weinig geluid, niet stil
Chevron Down

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw pergola-zonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw pergola-zonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

Een blik op het systeem
Chevron Down

Zo nu en dan moet u uw pergola-zonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar voor onderhoud. Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Lees hiervoor ook onze brochure “10 Tips over zonweringdoek”.
Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw pergola-zonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.

De zonwering die met u meegroeit
Chevron Down

Als u na de montage van uw pergola-zonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting, een nieuw doek of een verticale zonwering  – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden. Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen – en daar werken we aan …

Betrouwbaar weergevoelig
Chevron Down

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw zonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het regent of waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.

Compenserende voegen
Chevron Down

Om een pergola-zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor pergola-zonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw pergola-zonwering – integendeel!

Voor meer informatie over de juiste bediening verwijzen wij u naar uw onderhouds- en bedieningshandleiding.

Download

Downloads

Downloads

Plaza Viva - De textiele pergolazonwering

Met Plaza Viva, de pergolazonwering van textiel van weinor, geniet u ook van uw terras bij zon, wind of lichte regenbuien.
Type: PDF
Grootte: 4 MB
Downloads

Terras-Comfort - weinor accessoires voor zon- en weerbescherming

Maak uw tijd op uw balkon of terras nu nog aangenamer met de slimme accessoires van weinor.
Type: PDF
Grootte: 4 MB

Dit hoort erbij: kleuren en besturing naar wens

Voor elke behoefte de juiste besturing

Met de besturingen van weinor of Somfy kunt u zonwering, verlichting en verwarming comfortabel bedienen.

Prachtige doeken in de beste kwaliteit

De doekcollectie 'my collections 2'  van weinor biedt 171 prachtige, moderne dessins voor elke lifestyle.

Enorm palet mooie framekleuren

Kies uit meer dan 200 kleuren uw favoriete kleur. De weinor poedercoating zorgt voor maximale kwaliteit.

Zo ziet uw weinor product er bij u thuis uit.

Onze weinor configurator

Eenvoudig droomterras ontwerpen

Uw terrasfoto's downloaden

Met schaduwsimulatie

Onze weinor configurator

Zonnescherm, terrasoverkapping of Glasoase® – ontwerp heel eenvoudig uw nieuwe droomterras en maak kennis met een indrukwekkende verscheidenheid aan mogelijkheden. 

weinor visualisatie
weinor visualisatie

Op basis van uw foto's maken de professionele ontwerpers van de weinor visualisatie service een realistische weergave van hoe uw favoriete weinor model er aan uw huis uitziet. 

Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!

Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Wordt vaak samen gekocht met

Verwarmingssysteem Tempura / Tempura Quadra

Met de weinor warmtestralers Tempura verlengt u uw kostbare tijd op het terras wanneer u maar wilt.

Paravento

Met één handeling beschermd tegen inkijk en wind van de zijkant.

Let op:
Technische wijzigingen evenals assortiments- en programmawijzigingen voorbehouden. Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Bij alle afgebeelde inrichtingsvoorwerpen gaat het om weerbestendige outdoor-meubels en -accessoires.

Dit kan u ook interesseren:

weinor PergoTex II PergotexII Icon

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.

Terrazza Originale Terraza Originale Icon

Het glazen terrasdak Terrazza Originale overtuigt door zijn klassieke ronde uiterlijk met typische dakhelling.

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.