Onze weinor terras- en balkonzonwering

Teaser Opal Design II LED

Opal Design II / LED OPALII Variant Flat thick

Moderne technologie ontmoet eersteklas design.

Teaser Kubata Ratgeberseite

Kubata / LED Kubata Variant Flat thick

Kubistische design – de perfecte oplossing voor moderne architectuur.

Teaser Cassita

Cassita II / LED Cassita II Variant Flat thick

Slank en minimalistisch design — de perfecte match bij moderne woontrends.

Teaser IKN2000

I / K / N 2000 IKN 2000 Variant Flat thick

De bewezen klassieker onder de cassetteschermen is bijna overal inzetbaar.

Teaser SeminaLife

Semina Life / LED Semina Life Variant Flat thick

Semina Life is de allrounder onder de knikarmschermen. Ze overtuigt door haar moderne, frisse design in combinatie met bewezen weinor techniek.

Teaser Semina

Semina Semina Variant Flat thick

De Semina verenigt een fris en jong design met bewezen techniek en betrouwbare kwaliteit.

Teaser Topas

Topas Topas Variant Flat thick

Grote kwaliteit voor een klein budget – het open zonnescherm weinor Topas is het perfecte instapmodel.

Zonnenschermen: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Weiße Schneeflocke
Wat te doen als het vriest?
Chevron Down

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de zonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

weinor Icons Wind
En bij wind?
Chevron Down

Zonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.

weinor icon markise naesse
Vocht beter vermijden
Chevron Down

De basisfunctie van een zonweringdoek is het bieden van bescherming tegen zonlicht en warmte. Als het regent, kunt u uw zonnescherm beter inhalen. Want nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, water- en weervlekken vertonen. Ook is het mogelijk dat er honingraatpatronen ontstaan. Als uw zonwering toch een keer vochtig geworden is, kunt u de zonwering het beste uitschuiven om te drogen zodra het weer beter is geworden.

weinor Icons Wetter
Doeken reageren op de omgeving
Chevron Down

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het zonweringdoek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen de zonwering niet.

weinor icon markise quernaht
Dwarsnaden vermijden
Chevron Down

Doeken worden, afhankelijk van de grootte van het systeem, individueel geproduceerd. Omdat niet elk type doek dezelfde breedte heeft, kunnen bij de optionele Volant Plus dwarsnaden ontstaan (voor de zonneschermen Opal Design II en Semina Life). Dit is volledig afhankelijk van het type doek dat u kiest en de lengte van de volant. Het beste is om vooraf met uw vakhandelaar te overleggen en advies te vragen over het meest geschikte type doek.

weinor icon markise falten
Vouwvorming – geen reden tot zorg!
Chevron Down

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings- en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht. Meer informatie vindt u op www.weinor.nl/doekeigenschappen.

weinor icon markise
Weinig geluid, niet stil
Chevron Down

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw zonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw zonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

weinor icon markise pflege
Een blik op het systeem
Chevron Down

Zo nu en dan moet u uw zonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar voor onderhoud. Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Lees hiervoor ook onze brochure “10 Tips over zonweringdoek”.
Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw zonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.

weinor icon markise
De zonwering die met u meegroeit
Chevron Down

Als u na de montage van uw zonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting, een nieuw doek of een verticale zonwering voor de pergola-zonwering – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden. Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen – en daar werken we aan …

weinor icon Markise
Betrouwbaar weergevoelig
Chevron Down

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw zonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het regent of waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.

Compenserende voegen
Chevron Down

Om een zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor zonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw zonwering – integendeel!

Voor meer informatie over de juiste bediening verwijzen wij u naar uw onderhouds- en bedieningshandleiding.

Download

Downloads

Downloads

Heerlijk vertoeven op het terras – Buiten leven met weinor zonneschermen

Hoogwaardige zonneschermen voor ieder wat wils. Hier vindt u het complete weinor zonnescherm-programma.
Type: PDF
Grootte: 6 MB
Downloads

Terrascomfort – weinor accessoires voor zon- en weerwering

Maak uw tijd op uw balkon of terras nu nog aangenamer met de slimme accessoires van weinor.
Type: PDF
Grootte: 4 MB
Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Terras- en balkonzonwering van weinor zorgt voor schaduwrijke uren op warme dagen

Het meest voorkomende type zonwering is nog altijd de klassieke terras- of balkonzonwering. weinor combineert het klassieke concept van zo'n zonwering voor terras en balkon met innovatieve technologie en een aantrekkelijk design. Conventionele zonbescherming wordt zo een echte blikvanger en een luxeartikel. 


'Zo beschermt u uw favoriete plek tegen direct zonlicht 

Vooral hartje zomer warmt direct zonlicht niet alleen het terras of het balkon zelf extreem op, maar ook alle binnenruimten die zonder bescherming aan de zon worden blootgesteld.  Terras- of balkonzonwering kan dan een aangename bron van schaduw zijn op warme en zonnige dagen. Het zonnescherm kan dus zowel buitenshuis als binnenshuis de warmteontwikkeling temperen. 

weinor heeft een breed assortiment aan hoogwaardige en duurzame zonneschermen voor terrassen en balkons. Zo kunt u vrij en individueel het model en ontwerp kiezen dat het beste bij u past. Voor elke interieurstijl en smaak vindt u gegarandeerd de juiste zonwering, waarmee u ook op warme dagen van aangename schaduw kunt genieten.


Terras- of balkonzonwering voor elke behoefte: van Cassita II tot Opal Design II 

Bent u op zoek naar hoogwaardige, moderne en duurzame terras- of balkonzonwering voor uw woning? Dan bent u bij ons aan het juiste adres: weinor zonwering beschikt over verschillende functies, zodat u de aankoop van uw nieuwe zonwering volledig op uw behoeften kunt afstemmen. 
Het extravagante Opal Design II-model bijvoorbeeld overtuigt door zijn tijdloze klassieke design. Als fraai cassettemodel zet dezeterras- en balkonzonwering elegante accenten aan het huis. 

Het zonnescherm Topas daarentegen is het ideale model voor beginners: de vele variatiemogelijkheden maken dit scherm tot de optimale zonweringsoplossing voor de meest uiteenlopende bouwsituaties – en dat voor weinig geld. Ook de Cassita II met zijn kleinere standaardafmetingen van max. 5,5x3 m is geschikt voor de meeste terrasafmetingen. Het scherm overtuigt met innovatieve technologie en is met zijn tijdloze design ook een echte blikvanger.

Meer voordelen voor uw terras of balkon met weinor 

Bij veel typenterras- en balkonzonwering van weinor, heeft u ook de mogelijkheid om het model als ledvariant te kiezen of extra ledspots of lichtlijsten te installeren. Zo creëert u nog meer sfeervolle momenten , ook na zonsondergang. Ook al hebben al onze zonneschermen in ons assortiment verschillende kenmerken en voordelen, ze hebben ook allemaal iets gemeen: de hoge kwaliteit die inherent is aan alle weinor producten.

Wat de weinor producten u bieden 

  • Terras- en balkonzonwering voor optimale schaduw op zonnige dagen
  • Vrije keuze uit meer dan 140 doekdessins en meer dan 200 framekleuren
  • Bronnen van schaduw & licht: ledspots en lichtlijsten voor uw zonnescherm
Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!